2017. szeptember 13., szerda

Meghitt, szeretetteli világ ...



Meghitt, szeretetteli világ ...

 

Esteledett.
Hűvös szél fésülgette az utcát. A beáramló levegő finoman, légiesen lengette a függönyt. Nem volt álmos, nem volt kedve még lefeküdni.
Állt a függöny mögött, nézte az utcát - az elmosódó fényekben.  A nagytemplom harangszavára riadt fel. Cigarettájának parazsa visszatükröződött könnyes szemében. Füstje sejtelmesen ölelte körül. Halk, kellemes zene kúszott felé a szoba mélyéről. Szerette a lágy zongorafutamokat. Képtöredékek lebegtek élete eseményeiből.
Éjszakánként, amikor nem jött álom a szemére, meghitt, szeretetteli világában kalandozott. Szomorkás, békés időszakok lelke emlékeiben, amelyek tovatűntek, szertefoszlottak a hajnalpírral, élete szimfóniáit elhalkítva.

Szürke palást terítette be a horizontot, felhők sötétítették a hajnali égboltot. Nagy robajjal megdördült az ég, villámok cikáztak, - éles fényt vetve az ablakra. Megnyíltak az égi csatornák és elkezdett zuhogni az eső. Az esőáztatta ablak könnyezett a pirkadatban. Majd csendesült a vihar. Béke és nyugalom szállt rá a lelkére. A hajnal hozta el számára a pihenést.

Csendesen álomba szenderült. Feledést adó, mély álomba zuhant, a reményt adva a holnaphoz, egy új reggel ébredéséhez.

Az álom -
út, - amelyen a holnapba megyünk
patak, - amelyen a holnapba úszunk,
folyó, - amelyen a holnapba evezünk -
a Végtelenen át.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése