2017. május 13., szombat

Fények, könnyek, magány ...



Fények, könnyek, magány ...



Táncolnak szemed előtt, - játszanak veled a fények. Szíved összeszorul, amikor eltűnik előled. Magányos vagy. A fájdalom a szívedbe mar. Szemedből forrón égető könnyek folynak.

A csend körülölel. Visszhangzó melódiák a szívedben.

Mennyi kincset kaptál életed során. A szerető, szülői kezet, melyek már az égi végtelenből simogatnak és vezetnek utadon.  Sokszor fáj az élet. Bánatkönnyek égetik arcodat a hiány fájdalmában.

Állsz egy-egy emlék előtt: fájdalmasan gondolva árnyak és fények között: a gyerekkorra. Megsajnálva, öledbe emelve sírtál egy árva cica, vagy elveszett kiskutya miatt. Sírtál, ha bukdácsolásaid vérző sebeket okoztak. Sírva szaladtál mamád ölébe, hogy szeretetével letörölje könnyeidet, mosolyt fakasszon arcodra. Zsebkendődet vizesre áztattad egy-egy romantikus könyv olvasása, vagy film nézése közben. Hőseikkel azonosultál.

Eszedbe jutnak utazásaid életed országútján. Újra és újra rácsodálkozol a természet szépségeire. Az emlékek megmozdulnak benned.

Beléd olvadnak az elmúlt pillanatok, a fájó gondolatok. Szíved megkérgesedett, hajad is ezüstösen csillog, de a magány pillanatai ma is könnyeket csalnak fáradt szemeidre, homályos fátylat borítanak a romantikus emlékek hatására, - magányos estéidre, éjszakáidra.

Ezek már a magány könnyei.

Gyertyák lángjai lobbannak, mécsesfények kísérnek, míg egyszer csak talán a te sírodon, a te emlékedre gyúlnak a fények – virágok között – vagy egy asztalon – a gyertyatartóban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése