2017. március 1., szerda

Varázslatos arany hidak ...



Varázslatos arany hidak...

A ködön át ébred a súlyos álmú, az ünnepi reggelekben olyan magányos világ. Felhőrajok között tétovázva bújik elő az olykor megcsillanó sugár. Szerető szívek a bűvös, mozgalmas, varázslatos nappalokba, az egymásra figyelés gondolataiban.
Az alkonyi nap aranylik. Bíborra festi a téli horizontot, míg elszürkül majd elsötétlik az égbolt. Körbefon bennünket az esteledés. Vágyódunk a csöndes estre, szeretteinkkel együtt töltve, a halkuló világ ajtaján átlépve nyugalomra térve.
Örömittas, apró kicsiny szívekbe dallamosan sóhajok fészkelődnek mélyre. Örömtől, boldogságtól könnyes, csillogó, fénylő kis szemekbe álomport szór a sok szerető tündérke, hogy tovább álmodhassanak tündérország palotájában.
Kristályos ragyogású csillagok ébrednek a Tejúton a borzongató, hideg éjszakában.
Aranycsillag suhan titkon az égen. Az éjszakákon gyönyörű dallamok szállnak. A szívek megtelnek szeretettel, s melódiák hívnak, csalogatnak. A lelkek is boldogan szárnyalnak az angyalokkal együtt. A bánat és öröm elpihen. Szívünket átjárják az égi gondolatok.
Jézus mindenben ott van. Békét, szeretetet szór a Földre, vigyázza az álmokat. Arany hidakat sző a szerető szívek közé, - a pihenő világra.
Elhozza a csend békéjét, az álmok után a felébredő hajnalpírt. Az ébredéssel az újjászületést, mintha egy légies szivárványhídon sétálna az új nap, a szürkülő, majd kékellő távolból. Új reményt hozva a vágyakozó, szerető szívekbe.
 *
Mivé lennék nélküled:
az életem messze örvénylene,
bánata volna szívemnek,
napjaim is sötét éjjé válnának,
hányódnék fénytelen lélekkel,
szívem kioltaná a csillagokat

Dallamokat susog a szél,
a szemekre békét hoz az éj,
a fény mélyen átjárja a lelket,
az emlékek bűvöletbe ejtenek
tartsd tovább utamon kezemet,
öleld újra kóborló lelkemet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése