2016. szeptember 21., szerda

A szeretet ereje



A szeretet ereje

Igen, a szeretet ereje! Ami világokat tud megmozgatni, - életre kelti azokat, akiknek már a végső útja visz egy megmásíthatatlan világosságba, vagy sötétségbe. De az eljátszott szeretet?
az a szeretet vajon volt e, - őszinte volt e valaha? Gyógyít e, - vagy még betegebbé , esetleg halottá – lélek halottá teszi a még vegetáló embert is.  Nincs orvos által felírható szeretet - és én nem hiszek a szeretetterápiában sem.  Az tény, a szeretet gyógyít, - a fájó lelkeket gyógyítja, mert hisz a sebeket nem valószínű – bár már ilyenről is hallottam.. megváltoztat, - sok mindent meg tud változtatni - a borongós időt - napsütötté, - kedvessé tudja tenni.. azt az embert is meg tudja változtatni – a szívét, a lelkét , - a belső világát , - az érzéseit tudja
megváltoztatni , - azt is meg tudja változtatni, aki úgy érzi, már nincs értelme semminek. Nem, - a szeretet nem olyan, mint a vitamin, nem is helyettesíthető, - és kötelességszerűen sem lehet szeretni, vagy nem szeretni. Mert hisz hogyan is lehetne megparancsolni egy bimbónak, hogy ne nyíljon ki, ha annak eljön az ideje, és a természet  ereje ezt meghatározza. Ugyanígy a szeretetnek megparancsolhatod e, hogy ne áramoljon, ne szálljon lélekszárnyakon, érzésekkel ..
Vajon, a szeretet tudatosan jön hozzánk? illetve tudatosan áramlik e, - hamisítatlanul, őszinte erejében? Úgy érzem, a szeretet olykor csendességében is érző, - nagyhatalmú,  mert körülölelő, - magához vonzó. Ha nincs a közelünkben, akkor is érezzük, ha valóban szeretünk és szeretnek .. Mit kell tennünk? A szívünkre hallgatni, és legyünk önmagunk. A szeretetet nem befolyásolhatjuk, - nem üldözhetjük el, és nem is uralkodhatunk felette. Olyan, mint egy nagy utazás,  - hatalmas érzés.
Én nem tudok tenni ellene, de nem is szeretnék. 
Érzem, - mindig itt van velem, - mutatja az utamat, - a szívem útját, a lelkem útját. A szeretet erejével körülfonva élek, ezáltal színesebbé, illatosabbá válik a világ amelyben élek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése